Друга страхотна вариация на пържени тиквички . В този вариант тиквичките стават чудно вкусни и сочни. Не е задължително да ги пържите, можете просто да ги изпечете във фурната, като добавите още брашно и изпечете на 190 градуса. По време на печенето е необходимо да обърнете тиквичките, препоръчваме също да добавите малко олио към сместа.
Тиквички, пържени в кисело мляко
Продукти:
200 гр. кисело мляко
100 гр. брашно
1 средно голяма тиквичка
2 яйца
Магданоз
2 скилидки чесън
сол
пипер
олио
Приготвяне:
Измийте тиквичките, подсушете ги и нарежете по-дебели пръстени.
Можете да посолите, ако искате, но не е необходимо.
Смесете внимателно киселото мляко с брашното, чесъна, яйцата, сол и черен пипер.
След това добавете накълцания магданоз.
Ако сместа е твърде плътна, можете да я разредете с малко количество мляко или сметана.
Потопете тиквичките в тази смес и приберете в хладилника за поне половин час.
След това загрейте олио в тигана и изпържете тиквичките .
Пържете ги до златисто кафяво за около две - три минути от всяка страна.
Извадете и поставете върху хартиена кърпа.
Да ви е сладко!