Само така правя сладко от малини: Без допълнителна стерилизация-4 трика за запазване на вкуса на пресните малини, аромата и формата

вход през zajenata.bg
За Жената
Само така правя сладко от малини: Без допълнителна стерилизация-4 трика за запазване на вкуса на пресните малини, аромата и формата
3156
Снимков материал: pixabay.com
Само така правя сладко от малини: Без допълнителна стерилизация-4 трика за запазване на вкуса на пресните малини, аромата и формата

Плътният и ароматен сироп от малини запазва цели плодове, които придават техния свеж вкус и аромат. Това сладко винаги става страхотно - почти като конфитюр.

Винаги сме правили сладко от малини по този начин, след като изпробвахме много рецепти, се спряхме на тази.

Без излишна скромност, това е най-простият и надежден метод. Много хора може би вече са запознати с него, но искам да споделя няколко трика, които ще ви помогнат да направите сладкото още по-добро.

съставки:

  • Малини 3 кг (примерно);
  • Захар 3 кг (за съотношение 1:1), пропорциите могат да се регулират до 1:2 и дори 1:3;

Трик №1: Малините не обичат миенето

Малините много добре абсорбират вода, поради което при варене губят формата си и се разпадат. Ако малините са мръсни, по-добре е да се въздържате от използването им за сладко. И ако плодовете са пресни и от вашия собствен храст, можете спокойно да започнете да правите сладко.

Трик №2: Малините предпочитат широки и ниски съдове

Широките и ниски контейнери са идеални за готвене на малини. Това осигурява бавно кипене на голяма нагревателна площ и бързо охлаждане, което спомага за запазване на цвета и формата на плодовете. Малините не се нуждаят от високи температури, за да не загубят вкуса и аромата си. В допълнение, широкият контейнер позволява течността да се изпари по-бързо, което прави сладкото гъсто без продължително готвене.

Трик №3: Малините не обичат дълго готвене

Най-добре е да готвите малини на кратки периоди. Заври - пяната се отстранява, изключва се, след това се охлажда и след това отново се довежда до кипене и т.н. Три или четири комплекта ще бъдат идеални. Това ще запази целостта на плодовете и плътността на сиропа, доближавайки конфитюра до консистенцията на конфитюр.

Трик №4: Малините се варят без вода

Малините са много сочни сами по себе си, така че не е необходимо добавяне на вода. Напълнете малините със захар - от 1/3 до 1/2 от общото количество. Оставете за една нощ, за да могат плодовете да пуснат сока си. Съотношението на захарта може да варира от 1:1 до 1:3 в зависимост от желаната плътност и вкус.

Не смесваме малините със захарта. Захарта прави коричка отгоре, а сокът покрива малините. При нагряване кората се разтваря сама. Разбъркването на малините не се препоръчва, тъй като плодовете могат да се разпаднат. Затова захарта се добавя на части.

Процес на готвене:

  • Малините се засипват със захар и се оставят за 3-5 часа или цяла нощ. Ако плодовете са сочни и презрели, 2-3 часа са достатъчни.
  • Оставете да заври, отстранете пяната, изключете и охладете.
  • Повторете процеса три пъти, като постепенно добавяте захарта.
  • Разсипете горещото сладко в стерилизирани буркани и затворете.

Този метод ви позволява да поддържате малини в отлично състояние без допълнителна стерилизация. Конфитюрът се оказва гъст и ароматен и никога не „набъбва“ или се разваля.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft