Готовили сте да опитате една истинска гастрономична бомба ? Главен герой в нея са тиквичките , които в момента са редовен гост на трапезата във всеки дом. Днес ви предлагаме една по-различна рецепта с тиквички , а именно - палачинки от тиквички без брашно .
Палачинки от тиквички без брашно
Продукти за плънката:
150 гр. сирене
2 с.л. заквасена сметана
шепа орехи
2 скилидки чесън
пресен копър, може и магданоз
За основата:
2 средни по размер тиквички
4 яйца
сол на вкус
Приготвяне:
Първо пригответе пълнежа: нарежете зелените подправки и ги сложете в купата на блендера.
Добавете вътре няколко скилидки чесън, ядките и включете уреда. Смелете до паста.
Сложете сиренето в дълбока купа (можете да използвате и мариновано сирене) и го намачкайте с вилица.
Към него добавете заквасената сметана.
Прехвърлете ароматната паста към млечните продукти и разбъркайте хубаво с вилица.
За основата изберете по-млади тиквички. Измийте ги хубаво и настържете на едро ренде.
Посолете добре, разбъркайте и оставете за десет минути, така че тиквичките да си пуснат сока.
Разбийте яйцата в друг съд, добавете малко сол и разбийте с тел.
Изстискайте хубаво настърганите тиквички и изсипете яйцата в тях. Разбъркайте.
Сложете тигана на огъня, налейте малко олио, загрейте и сложете супена лъжица от тиквената смес, притискайки я леко по дъното.
Когато се запържи отдолу и се образува коричка, разпределете масата по цялото дъно на тигана, за да направите тънка палачинка. Помогнете си с шпатула.
След като палачинката покафенее отдолу, сложете от пълнежа. За да ви е удобно, можете да използвате пош или шприц.
С помощта на две шпатули навийте палачинката на руло.
Пригответе по този начин палачинки от останалата смес и плънка.
Поднесете ги топли или студени - еднакво вкусни са!