Преди много години роднина на мъж ме научи как да правя тези кюфтета. Оттогава ги приготвям само по този начин. Тези крехки кюфтенца са толкова специални, защото добавям извара към каймата. В резултат на това кюфтетата стават нежни и меки с кремообразен вкус.
Кюфтетата с извара не са по-сложни за приготвяне от обикновените. Те могат да се пекат във фурна или в тигана - всичко зависи от вашия вкус. Ако търсите идеалния сос за това ястие, ние ще ви предоставим такъв в края на рецептата.
Крехки кюфтета с извара
Продукти:
свинска кайма - 500 гр.
2 яйца
извара - 200 гр.
сухари - 50 гр.
вода - 50 мл
лук - 2 глави
чесън - 2 скилидки
1 чаена лъжичка сол
черен пипер (смлян) на вкус
олио на вкус
Приготвяне:
Смелете изварата с блендер до гладкост. Смесете я с каймата, яйцата, солта и черния пипер.
Обелете лука и чесъна, накълцайте с нож или в блендер. Получената маса се изсипва в сместа с извара и месо и се разбърква.
Смесете галетата с вода и добавете към каймата, разбъркайте добре.
Намажете тавата за печене с растително масло. Оформете кюфтета от сместа и ги поставете върху тавичката. Печете 30-35 минути на 180 ° C.
Не пропускайте да опитате соса от заквасена сметана, който идеално се съчетава с котлетите. За да го приготвите, разтопете 30 г масло в тенджера, добавете 30 г брашно и гответе 2 минути на слаб огън, като бъркате непрекъснато. След това добавете 250 мл вряща вода, 150 г заквасена сметана, сол и черен пипер. Разбъркайте и гответе още 4 минути.
Желаем ви добър апетит!