Ако имате яйца и мляко, направете този оригинален и лесен сладкиш - най-вкусното нещо, което съм опитвала. След като изстине, кората може да се напълни със солена или сладка плънка и плодове, след което да се завие на руло. Страхотно за закуска или лек десерт.
Направих го под формата на яйчено руло за закуска и това беше най-добрата закуска, която сме яли. Веднага изпекох втора кора, този път ще я напълним по предложението от рецептата със смес от крема сирене с малко плодове, а може и само с крем-пудинг.
Ето какво ви трябва:
Въздушно яйчено руло
Продукти (за тестото):
3 яйца
400 мл мляко
200 г брашно
1/4 ч.л сол
20 мл разтопено масло (или олио)
Плънка (предложение 1):
250 г крема сирене
заквасена сметана 50 г
50 г пудра захар
горски плодове
(Предложение 2):
ванилов пудинг
горски плодове
(Предложение 3):
Нутела или шоколадов пудинг с комбинация от банани, настъргани лешници и бита сметана.
(Предложение 4 - солен вариант): крема сирене, листа шунка и кашкавал, заквасена сметана
Приготвяне:
В по-дълбока купа разбийте три яйца с малко сол (щипка или 1/4 чаена лъжичка) с помощта на вилица или бъркалка. След това започнете да добавяте половината от общото мляко, около 200-250 мл мляко. И яйцата, и млякото трябва да са на стайна температура.
Разбъркайте добре до гладкост, след което добавете брашното. Разбийте, докато съставките се комбинират напълно и се получи гладка, гладка смес без бучки (като гъста смес за палачинки). След това добавете останалото мляко, след което разбъркайте отново.
Накрая добавете разтопеното масло/олио, разбъркайте, за да се включи и вашата смес е готова.
Вземете тава за фурна с размери 40х35 см, след което я покрийте с хартия за печене. Изсипете сместа и печете в добре загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути.
Когато се изпече, извадете го от тавата за хартия, обърнете го и отстранете хартията. Оставете да изстине. През това време пригответе пълнеж по ваш вкус и може просто да го намажете със сладко, нутела, малко сирене...
След като навиете рулото го оставете да изстине в хладилник за половин час, а след това го украсете отгоре по ваш вкус, като може просто да се поръси с пудра захар.
Да ви е сладко!