![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
За тестото:
250 г бяло брашно
1 ч.л. сол
100 мл топла вода
3 с.л. олио
За плънката:
2 с.л. олио
2 бр. сварени картофи, нарязани на малки кубчета
1 малка глава лук, нарязана на ситно
1/2 ч.ч. зелен грах - замразен или от консерва
1 бр. люта чушка, нарязана на ситно
1 ч.л. настърган джинджифил
1 скилидка чесън, ситно скълцана
1/2 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. къри на прах
1/2 ч.л. гарам масала
1/2 ч.л. семена от кимион
1 с.л. кашу нарязано на едро
сол
лимонов сок
олио за пържене
Брашното се смесва със солта и се пресява. Размесва се с олиото и се замесва с толкова вода, че да се получи стегнато гладко тесто. Оставя се да почине завито в найлон на стайна температура за 20 минути.
В загрятото олио се слагат джинджифилът, кориандърът, кърито, масалата и кимионът. Разбъркват се няколко секунди и се добавят лукът, морковите, лютата чушка и чесънът. Когато омекнат, се слагат картофите и грахът. Всичко се разбърква 3-4 минути, посолява се и се подправя с лимонов сок.
Тестото се разточва върху набрашнена повърхност и се нарязва на кръгове с диаметър 12 см. В средата на всеки кръг се слага по лъжица от плънката, краищата на тестото се намокрят с вода и кръговете се прегъват на две. Всеки полукръг се защипва по краищата. Готовите пакетчета се пържат в сгорещено олио на маслена баня на умерен огън, докато се зачервят от всички страни.
Вариации - можете да се добавите към плънката и запържени кубчета бекон или пилешко месо.