1. Първо се замесва тестото. В купа поставяме брашното и солта, олиото и с постепенно добавяне на топла вода замесваме средно меко тесто. Оставяме тестото да почине петнадесет минути покрито с кърпа.
2. Разделяме тестото на девет топки. Всяка топка разточваме с размерите на малка чинийка. Деветте кори разделяме на три слоя, т.е. от три малки кори правим една купчинка, като мажем малките питки с мазнина, с изключение на последната от купчинката. Оставяме ги да престоят 10-тина минути.
3. Разточваме корите с точилка колкото се може по-тънко. Всяка кора напръскваме с разтопена мас и навиваме на руло. Рулото нарязваме на триъгълници и ги подреждаме в намазнена тава за печене. Печем ги на 220 градуса около половин час.
4. Счукваме чесъна с малко сол и добавяме киселото мляко. Със заливката поливаме изпечената баница и я оставяме да попие така течността десетина минути.
Добър апетит !!!