1 глава червен лук
1 с.л. зехтин (или олио)
2 с.л. сухо червено вино
1 консерва риба тон в растително масло
лимонов сок на вкус
сол и черен пипер на вкус
4 кръгли питки
8 листа от зелена салата
1 домат, нарязан на тънки кръгчета
2 сварени яйца, нарязани на филийки
4 маслини, без костилки, нарязани на кръгчета
Нарязваме лука на много ситно и го намачкваме добре с ръце, докато пусне сок. Смесваме със зехтина, виното, сол и черен пипер на вкус. Добавяме рибата тон, заедно с растителното масло, подправяме на вкус с лимонов сок и разбъркваме добре. Оставяме за 10-на минути да престои, за да се смесят добре вкусовете.
Питките срязваме напречно на две. На всяка половина слагаме по два листа маруля, отгоре по 2 резенчета домат и върху тях внимателно разпределяме рибата с лука . Покриваме с 2 кръгчета яйца и маслини. Захлупваме сандвича с втората половина питка и сервираме.