говеждо филе (обезкостена плешка, предварително сготвено)
1/2 глава зеле
1 ч.л. зехтин
1/2 малка глава лук, нарязана
1/3 чаша ябълков оцет
1/4 чаша ябълков сок
1/4 чаша вода
сол на вкус
1/4 ч.л. семена кимион
дижонска горчица
кашкавал
ръжен хляб
2 с.л. масло
За киселото зеле: загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете лука и гответе 3 минути, или докато започне да омеква. Добавете зелето, ябълковия сок, оцета, водата, солта и кимиона и възварете сместа. Покрийте тигана, намалете огъня и оставете да къкри 30 минути. Отстранете от огъня. Използвайте щипци или решетъчна лъжица, за да отцедите киселото зеле и го прехвърлете в друг тиган, заедно с обезкостеното говеждо. Загрейте на среден огън, докато месото се стопли. Махнете от огъня. Избършете тигана и сложете маслото да се разтопи. Добавете ръжения хляб и го запечете. Покрийте с месото, киселото зеле, дижонската горчица и кашкавала. Гответе 1-2 минути. Покрийте с останалите филийки хляб и обърнете, за да се запече и от другата страна. Печете, докато сиренето се разтопи.