Сандвич с яйце и хайвер по скандинавски
9 Март 2012
16247
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Сварете твърдо яйцата. Нарежете сварените и обелени яйца внимателно на напречни кръгове, по възможност запазвайки жълтъка по средата. Ако жълтъкът се рони, винаги може да се отдели и да се пасира с малко майонеза, сол и копър.
Хайверът, ако не е предварително разбит, се приготвя по следния начин: разбиването най-лесно се постига с пасатор, но може да се намачкат яйцата хайвер с дървена лъжица и да се разбъркат с миксер. На 50 грама хайвер, при разбиването, се прибавят бавно 4 супени лъжици олио. Подправя се с копър, сол, пипер, лимонов сок и чесън на прах, по желание.
Намазват се хлебчетата с масло или майонеза. Отгоре се нареждат нарязаните яйца и върху всяко се шприцова малко от разбития хайвер.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари