Мойте Рецепти
франзела - 1 бр.
прошуто - 60 г
домати - тънко нарязани - 40 г
моцарела - 120 г
босилек - пресен - 2 с.л. накълцан
майонеза - за намазване
Разрежете франзелата хоризонтално. Вземете едната половина и издълбайте малко от мекара част на хляба, така че да получите вдлъбнатина, в която ще наредите продуктите.
Нарежете моцарелата и доматите на тънки кръгчета.
Вземете издълбаната половина от хляба и намажете с майонеза, поръсете с босилек, резпределете по дължината на хляба моцарела, след това прошуто, кръгчета домати и завършете с още един слой моцарела.
Захлюпете с другата половина на франзелата. Разрежете хляба по диагонал на 4 равни половинки.
Запечете Панинито в тостер (вид преса) или ако нямате такъв го запечете на тиган, като поставите върху сандвичите тежък чугунен тиган например.