2 чаши пилешки гърди, сварени и нарязани на кубчета
1/2 чаша сушени червени боровинки (по желание)
1/2 чаша майонеза
1/4 чаша ситно нарязан лук
1/4 чаша нарязана целина
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
12 питки за хамбургер, разрязани на половина и леко запечени
1 буркан (420 гр.) сос със сирене (готов продукт)
24 маслини, пълнени с чушлета
12 ивички чушка
6 цели дребни кисели краставички от буркан (в копър), нарязани на половинки по дължина
В голяма купа смесете пилешкото, червените боровинки (ако ползвате), майонезата, лука, целината, солта и черния пипер. Разбъркайте сместа и напълнете с нея питките.
Загрейте соса със сирене, за да се поразтопи; излейте с лъжичка или шприцовайте по малко върху всеки сандвич, така че да наподобява коса. Прикрепете маслините за очички, ивиците чушка - за нос, а киселите краставички - за кучешки зъби.