Саралия с орехи и сушени плодове

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Саралия с орехи и сушени плодове
Саралия с орехи и сушени плодове
admin
Добавена от: admin
22421
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно
1 ч.ч. ситно нарязани сушени плодове (кайсии, сливи, смокини)
1 ч.ч. галета
1 кафена чаша счукани орехи
1 кафена чаша олио
1 ч.л. канела
За сиропа:
500 гр. захар
2 ч.ч. вода

Най-напред сварете сиропа: смесете водата със захарта и варете на умерен огън, докато се получи нужната гъстота. Оставете сиропа да изстине. 

От брашното, щипка сол и 1 чаена чаша вода омесете меко тесто. Разделете го на 8 части, като всяка разточите на тънка кора върху набрашнен плот (може да използвате и готови кори, ако не сте сигурни, че ще се справите с тестото).

За плънката: смесете натрошените орехови ядки с нарязаните дребно сушени плодове и объркайте с галетата и канелата. 

Поръсете всяка от корите с част от мазнината и 1/8 от плънката, след което завийте на руло. Подредете рулата в предварително намазнена тавичка (на редове или на охлювче), като леко нагъвате тестото (така че да се получи характерната надиплена форма на саралията).

Най-отгоре поръсете с още малко олио. Пъхнете в загрята силна фурна и изпечете за 15-тина минути, така че тестото да добие приятен червеникав цвят. 

Готовата саралия залейте с изстудения сироп и оставете да попие добре, преди да поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft