Сарми на кокал - такива още не сте ги яли, а са размазващо вкусни! Точната рецепта:
26 Януари 2019
12793
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Импровизациите в кухнята - това са моментите, в които неволно създаваме шедьоври. Необичайно съчетание от продукти понякога може да прерастне в истински кулинарен екстаз.
Днешната рецепта е такава - сарми на кокал или с други думи, пилешки бутчета с ориз , увити в листа кисело зеле .
Сарми на кокал
Продукти:
- 6 големи листа кисело зеле
- 6 пилешки бутчета
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 1 морков
- 1 чушка
- 70 гр.доматено пюре
- 200 гр.заквасена сметана
- 1 чаша вода
- 1 ч.л.захар
- сол на вкус
- 1 домат
- 1 ч.л.сух босилек
Метод на приготвяне:
- Поръсете бутчетата с любимите си подправки и запечатайте в тиган с малко олио от двете страни до златисто кафяво.
- Отделете 6 по-големи листа кисело зеле. Може и пресни, но ги сварете до омекване в кипяща вода.
- Сварете ориза в 1 чаша вода, докато омекне.
- Запържете ситно нарязания лук и настърганите моркови в олио до златисто кафяво.
- Смесете ориза с пържените зеленчуци.
- Поставете от сместа върху зелевите листа, а отгоре подредете бутчетата.
- Върху бутчетата сложете още от ориза.
- Завийте всичко в зелевите листа, като оформите плик.
Сложете ги в тенджера.
- Фино нарежете чушката и я поставете между рулцата от зеле, като поръсите всичко със ситно нарязан чесън.
- Пригответе соса - смесете доматеното пюре и заквасената сметана, добавете 1 супена лъжица вода, 1 ч.л. босилек, 1 ч.л. захар и сол на вкус. Залейте сармите със соса и оставете ястието да къкри под капак 30-40 минути.
- Нарежете доматите на кръгчета, подредете ги върху сармите и оставете да къкри още 10 минути.
- Украсете готовото ястие със зелени подправки на вкус.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари