Сарми от тиквички - лесно и оригинално

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Сарми от тиквички - лесно и оригинално
Сарми от тиквички - лесно и оригинално
admin
Добавена от: admin
13008
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 средно големи тиквички
400 гр. мляно месо
3-4 парченца чесън
1 глава лук
1 чаша кисело мляко
2 яйца
2 супени лъжици сухи подправки, черен пипер, на върха на лъжичката риган
1 ч.л. фина сол
50-тина мл. олио

Тиквичките може да се обелят, но не е задължително. Нарежете ги надлъжно на ленти с дебелина от около 3-4 мм и ги подредете една до друга в тава върху хартия за печене. Намажете ги с олио и ги поръсете със сухите подправки, след което поставете във фурната на 200 градуса да се запекат, колкото да омекнат. Не трябва да са напълно изпечени. Трябва да могат да се навиват - т.е. около 15 минути печене. 

В тиган на огъня запържете нарязания лук в сгорещено олио, добавете чесъна и каймата. При пърженето постоянно разбърквайте, за да наситните месото. Подправете на вкус. На всяка лента тиквичка нанесете плънката с мляно месо - количеството е около една супена лъжица. Навийте ги на руло, така че края на тиквичката да е отдолу, за да не се разтвори при печенето. Подредете ги така една до друга в огнеупорна тава (покрита с минимален слой олио). 
Оставете завитите сармички във фурната на 200 градуса за около 15 мин. В същото време пригответе соса от кисело мляко и разбити яйца - сместа се бие. Извадете тиквичките за кратко от фурната, залейте със заливката и ги върнете да се допекат, докато се зачерви заливката.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft