3 средно големи тиквички
400 гр. мляно месо
3-4 парченца чесън
1 глава лук
1 чаша кисело мляко
2 яйца
2 супени лъжици сухи подправки, черен пипер, на върха на лъжичката риган
1 ч.л. фина сол
50-тина мл. олио
Тиквичките може да се обелят, но не е задължително. Нарежете ги надлъжно на ленти с дебелина от около 3-4 мм и ги подредете една до друга в тава върху хартия за печене. Намажете ги с олио и ги поръсете със сухите подправки, след което поставете във фурната на 200 градуса да се запекат, колкото да омекнат. Не трябва да са напълно изпечени. Трябва да могат да се навиват - т.е. около 15 минути печене.
В тиган на огъня запържете нарязания лук в сгорещено олио, добавете чесъна и каймата. При пърженето постоянно разбърквайте, за да наситните месото. Подправете на вкус. На всяка лента тиквичка нанесете плънката с мляно месо - количеството е около една супена лъжица. Навийте ги на руло, така че края на тиквичката да е отдолу, за да не се разтвори при печенето. Подредете ги така една до друга в огнеупорна тава (покрита с минимален слой олио).
Оставете завитите сармички във фурната на 200 градуса за около 15 мин. В същото време пригответе соса от кисело мляко и разбити яйца - сместа се бие. Извадете тиквичките за кратко от фурната, залейте със заливката и ги върнете да се допекат, докато се зачерви заливката.