Сарми с лапад

вход през zajenata.bg
Сарми с лапад
admin
Добавена от: admin
10645
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

550 гр мляно ме­со (кайма)
80 мл мазнина
200 г листа от лапад
80 гр лук
50 гр ориз
20 гр дома­тено пюоре
2 яйца
100 гр кисело мляко
20 гр браш­но
магданоз
джоджен
ко­пър
сол
червен и черен пипер

За плънката (най-добре е да използвате агнешко, но може и смес): сложете олиото да се сгорещи в тиган и заушете в него нарязания лук до омекване. Добавете ориза, домате­ното пюре, червения пипер и го­реща вода (в съотношение към ориза 1,5:1). Оставете да ври на бавен огън и щом оризът поеме водата, добавете каймата и подправките. Объркайте добре, раздробявайки каймата, и запържете леко. През това време попарете лапада във вряла подсолена вода, за да омекнат. Вземайте по едно листо лапад, слагайте в средата му по малко от плънката и завивайте стегнато на сармичка. Подредете навитите сарми плътно в тенджерка с дебело дъно (може да сложите на дъното няколко цели листа лапад или зелеви листа, за да не загарят). Залейте с вода, колкото да  покрие сармите, и оставете да се варят на бавен огън, докато водата почти изври, а вътрешността на сармите е готова. 
Готовите сарми дръпнете от огъня. Разбийте яйцата с брашно­то и киселото мляко и добавете на струйка към останалата в тенджерата вода при сармите. Разтърсете тенджерата и върнете за малко отново на котлона, колкото да се свари запръжката.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft