пуешки гърди (месо от гърдите на пуйката) - 1 кг
сланина - 100 гр.
кисело зеле - 1 кг
черен пипер - 10 зърна
червен пипер - 5 гр. (1 чаена лъжичка)
растително масло - 100 мл (1/2 чаена чаша)
сол на вкус
Месото от пуйката (предварително сварено) се нарязва на правилни парчета, а сланината - на тънки правоъгълни парчета. Посоляват се и се поръсват със ситно счукания черен пипер. В листа от зелето се поставят по 1 парче месо и по 1 парче сланина, след което листата се увиват на сарми.
Сармите се нареждат в тенджера, на дъното на която са поставени зелеви листа, и след като заврат, се поливат със сгорещената мазнина, оцветена с червения пипер, и по 1 и 1/2 чаени чаши вода и зелев сок.
Варят се на умерен огън до готовност.