Сармите на мама

вход през zajenata.bg
Сармите на мама
admin
Добавена от: admin
20531
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кисела зелка
600 гр. кайма
200 гр. сушен бекон
200 гр. ориз
2 глави лук
3 моркова
2-3 скилидки чесън
сол, червен пипер, черен пипер, Вегета, масло

 

1. Нарежете лука, морковите и чесъна в кухненски робот. Сложете ги в загрято олио да се запържат, след което добавете и каймата. Нарежете ситно бекона (заделете 50 гр.) и го добавете към вече полузапържената кайма. Пържете при постоянно разбъркване, като накрая добавите ориза. Запържете го за кратко, подправете на вкус и с това плънката е готова. 
2. От киселото зеле отделете листата и с остър нож отстранете дебелите жили. Поставяме по 1-2 супени лъжици от приготвената смес във всеки лист и навийте сармите. Всяка сармичка поставете в тенджера, като ги наредите плътно. За да не се развали формата им, е необходимо да са плътно подредени и да запълнят цялата тава. 
3. Останалата част от бекона поставете върху сармичките. Залейте ги с вода (колкото да ги покрие), покрийте с капак и сложете да се варят във фурната на 220 градуса. Към края на варенето залейте с предварително приготвената запръжка. 
4. Опитайте сармите, преди да ги извадите от фурната. Важно е оризът да е сварен, защото останалите съставки са термично обработени. Запръжката се приготвя така: в малко загрято олио (40-50 мл) се поставят 1-2 супени лъжици брашно и 1 супена лъжица червен пипер, запържват се и се изливат върху сармите. Необходимо е сармите да поврат още минута-две със запръжката.

Ако ви остане от плънката, спокойно я изсипете върху вече навитите сармички, заедно със запръжката  - ще получите прекрасен сос! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft