
Листата се измиват, попарват се с не много гореща вода. Изрязва се дебелата жилка. Лукът се нарязва ситно, задушава се в мазнината, прибавя се изчистения и измит ориз, посолява се, разбърква се и се долива 1 ч.ч. топла вода. Оставя се на котлона да кипне, дръпва се от него и след 10 минути се прибавят ситно нарязаните магданоз, джоджен и копър и се подправя с черен пипер. Добавят се орехите и яйцето, разбърква се добре и с тази смес се пълнят листата от марулята. Завиват се сарми, нареждат се на дъното на плитка тенджера, притискат се с чиния и се заливат с 2 - 2 и 1/2 ч.ч. подсолена вода, така че чинията да се покрие. Варят се на тих огън. Сервират се с кисело мляко.
Забележка: ако приготвяте сармичките за Бъдни вечер, яйцето и киселото мляко могат да се пропуснат.