Лукът се нарязва на дребно. Мазнината се загрява в тиган и в нея се запържва лукът. Прибавя се смляното месо и също се пържи до готовност. Добавят се изчистеният и измит ориз, солта, черният пипер и нарязаният на дребно магданоз. Сместа се оставя да ври на бавен огън докато оризът поомекне. Листата от лапад се попарват във вряла вода. Обръщат се върху дланта с лицевата страна надолу, с лъжичка върху им се слага по малко от плънката и се завиват малки стегнати рулца. Сармите се подреждат плътно в плитка тенджера. Заливат се с вода, колкото да ги покрие, отгоре се затискат с чиния и се варят на бавен огън до готовност на листата и ориза. Готовите сарми се поднасят с млечния сос.
За млечния сос:
Маслото се слага в сгорещен тиган да се разтопи. Брашното се разтваря в 150 мл хладка вода и се разбърква на кашица. Когато маслото се разтопи, към него се добавя брашнената каша и се бърка непрекъснато. Тиганът се оттегля за кратко от котлона. На тънка тсруйка се налива прясното мляко, като непрекъснато се бърка, и съдът отново се връща на котлона. Бърка се през цялото време с дървена лъжица, докато се получи гладък и леко гъст сос. Готовият сос се сваля от огъня и се овкусява със сол и черен пипер. Добавят му се двата жълтъка. Бърка се с лъжицата докато се получи еднородна смес.
Сармички с кайма и лапад
15 Октомври 2013
13012
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари