![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
600 г свинско месо от плешката (крехко, без тлъстини)
1 стрък праз
5-6 пиперки
2 патладжана
2-3 домата
4-5 лъжици мазнина (мас)
1 лъжица препечено брашно
1/2 лъжичка червен пипер
2-3 яйца
сол
В мазнината задушете обелените и нарязани на кубчета патладжани (предварително посолени и отцедени). Извадете ги и сложете месото, нарязано на хапки, ситно нарязания праз и 2-3 лъжици топла вода. Към поомекналото месо прибавете пиперките, нарязани на кръгчета, и патладжаните. Продължавайте да задушавате на тих огън, като от време на време наливате по 1 лъжица топла вода. Прибавете доматите, обелени и нарязани на ситно. Задушавайте, докато остане на мазнина. Поръсете с брашното и червения пипер, разбъркайте. Залейте с разбитите яйца и бъркайте, докато се стегнат яйцата (на изключен котлон). Поднесете ястието топло.