След като родих първото си дете, килограмите ми се увеличиха бързо, но първите няколко месеца не обръщах много внимание и се концентрирах само върху детето. Мислех, че тялото ми естествено ще се върне към предишното си състояние, но не стана.
Не знаех какво да правя, затова се обадих на баба ми, която през целия си живот е стройна и слаба като модел, за съвет. Тя ми каза, че добрата й фигура се дължи на факта, че води активен живот, но яде и тази супа-яхния , която я поддържа винаги във форма.
Веднага записах рецептата и я направих още същия ден. Приготвя се от няколко прости съставки, които осигуряват много хранителни вещества, които са важни в процеса на отслабване. Оттогава започнах да ходя и да правя упражнения поне по половин час на ден и след месец съм възхитена от резултатите.
Можете да отслабнете много, но всеки има различен метаболизъм, така че при някои върви по-бързо, а при други по-бавно. Важно е супата да се яде на закуска или обяд и вечеря, тоест два пъти на ден, а през останалата част от деня да хапвате нещо по-леко или да ядете само плодове. Ето какво ви трябва за тази вкусна Яхния за отслабване :
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
- 4-5 картофа
- 2 глави лук
- зехтин
- 2 моркова
- 1,2 л вода
- 350 г сьомга (или бяло пилешко месо)
- сол, черен пипер
- 250 г броколи
- 1 домат
- половин връзка магданоз
- 200 мл неутрална сметана с 20% масленост
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се измиват добре под течаща вода и се обелват. Нарежете ги на средни кубчета, като за готвене.
Лукът също се обелва и нарязва на по-дребни или по-едри парчета (както предпочитате) и се оставя настрана. Обелете морковите, отстранете горната част на всеки морков и ги нарежете на кубчета, колкото главата лук. Така приготвените зеленчуци се подготвят за варене.
В по-дълбок тиган се слагат 2-3 с. л.
По средата на готвенето на лука добавете моркова и го запържете заедно с лука още малко. Когато забележите, че зеленчуците са се запържили достатъчно, свалете ги от котлона и ги прехвърлете в по-дълбока тенджера. Веднага след това се добавят картофите и се заливат с 1,2 литра вода.
Подправете на вкус със сол и черен пипер, аз обикновено слагам 1 чаена лъжичка сол и половин чаена лъжичка черен пипер, после пробвам и добавям ако трябва. Сложете тенджерата на котлона и гответе всичко на среден огън. Нарежете сьомгата на големи кубчета, след което я добавете в тенджерата. Вместо сьомга можете да използвате и бяло пилешко месо.
Всичко се вари около 15 минути или докато сьомгата/бялото месо омекне. През това време нарежете броколите на по-малки парчета, а след това и домата на средни парчета. След изтеклото време добавете броколите и домата в тенджерата и оставете всичко да поври още 5 минути. Нарежете магданоза на ситно, след което го добавете в тенджерата.
Накрая в супата се наливат 200 мл неутрална готварска сметана, разбърква се и се оставя настрана. Сметаната придава освежаващ и кремообразен вкус. Тази яхния е доста засищаща, а в същото време много вкусна и се прави за кратко време.