Непрекъснато се опитвам да разширя кулинарните си хоризонти. Затова често търся интересни рецепти в чужди сайтове. В един от френските източници попаднах на прекрасно ястие. Това беше вкусна вечеря от яйца в сос със сирене и подправки. Естествено реших да опитам.
Експериментът тръгна с гръм и трясък. Яйцата в доматено пюре изчезнаха от тигана за броени минути. Можете да промените състава на подправките, да добавите бекон или пиле. Ако планирате да храните децата си, бих предложил да премахнете чилито. С него ястието се оказва доста пикантно. И ето самата рецепта.
Съставки
Лък 1 глава
Домат 2 бр.
Яйце 4 бр
Моцарела 100 g
Слънчогледово олио 50 мл
Маслини 5-7 бр.
Люти чушки 3 бр.
Червен пипер 1 ч.л.
Кимион на 0,5 ч.л.
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Подготовка
Нарежете лука на ситно и доматите направете на пюре. Запържете лукът в слънчогледово олио, добавете доматено пюре.
Подправете със сол, подправки и накълцан кориандър. Разбъркайте и оставете да къкри на тих огън 5 минути.
Сварете яйцата, охладете и ги обелете. Разрежете всяко наполовина и поставете в соса, отрязано надолу.
Поръсете с моцарела и маслини. Отрежете опашките на всяка чушка, оставяйки около 1 см и поставете в тигана.
Гответе яйцата за още 2-3 минути, покрити, след което свалете от огъня. Сервирайте в тиган.
Това ястие е идеално за лека вечеря . Ароматен пикантен сос и варени яйца ще задоволят глада ви, без да претоварвате стомаха си. Въпреки че следя фигурата си, все пак взимам парче хляб, за да попия останалата част от соса. Как можеш да оставиш такъв вкусен сос