В топлата вода поставяме маята, захарта и малко брашно.
Объркваме и оставяме сместа да престои 5 минути.
След това добавяме олиото, солта и брашното,
и замесваме гладко незалепващо тесто.
Покриваме го с кърпа и го оставяме да почива 15 минути. След това го разделяме на 2 части.
От всяка част разточваме правоъгълна кора и я намазваме с размекнато масло (маргарин).
Навиваме на руло.
Процедурата е същата и с втората кора.
В тава наливаме 30-40 мл олио.
Рулата нарязваме на парчета (около 6-7 бр. за по-големи и около 10 бр. за по-малки кифлички).
Всяко парче овалваме в олиото и слагаме в тавата. Оставяме ги 10-тина минути да почиват.
След това започваме от първото нарязано парче, което сме оставили в тавата.
С дланта леко го разплескваме и оформяме дълга елипса.
Започваме да навиваме тестото на кифличка, като леко го опъваме отстрани.
ки
Кифличките поставяме в тава и ги поръсваме с морска сол. След 10-тина минути ги пъхаме във фурната на 190 градуса за около 25 минути.