1/4 глава китайско зеле
голяма шепа пресни листа зелена салата
100 гр. кашкавал (сирене тип Бри, Рокфор)
8 домата от грозд
1/4 нар
1/2 зряло манго
4 пъдпъдъчи яйца
За дресинга:
малка китка магданоз
50 мл зехтин екстра върджин
1 ч.л. дижонска горчица
1-2 капки мед
1 ч.л. сол
1 скилидка чесън
1 с.л. бял винен оцет
няколко листенца босилек за украса
Налейте вода в малък тиган, възварете я и сварете яйцата за 2-3 минути. Нарежете на ситно зелето, след това добавете листата зелена салата. Нарежете сиренето на кубчета, доматите - на тънки резени. Охладете яйцата в студена вода, след това ги обелете и разрежете на половинки по дължина. Обелете мангото и извадете зърната на нара - поръсете ги върху яйцата, листата салата и сиренето.
За дресинга:
Сложете горчицата в чашата на миксера и започнете да разбивате, като добавяте постепенно зехтина, солта, меда, оцета, счукания чесън и най-накрая ситно нарязания магданоз. Оставете на стайна температура 5-10 минути. Излейте дресинга върху салатата непосредствено преди да поднесете.