¼ червен винен оцет
¼ балсамов оцет
¼ доматен сос
1 с.л. зехтин
2 ч.л. дижонска горчица
2 ч.л. едро смляна горчица
¼ ч.л. едро смлян черен пипер
150 гр гъби
2 ч.л. зехтин
Зелена салата
1 голям домат, нарязан на парчета
1 глава кромид лук, нарязан на шайби
1 консерва бял боб, изплакнат и прецеден
30 гр синьо сирене (или друго по желание)
Първите 7 съставки се смесват в голям плик или дълбока купа, добавят се гъбите и пликът (купата) се затварят плътно. Гъбите се мариноват в сместа около 10 мин, като периодично се разбърква (разклаща). Изваждат се, като маринатата се запазва. Зехтинът се загрява в тиган и в него се запържват за около 2 минути гъбите. След като изстинат, се нарязват на фини резенчета.
Листата салата се разпределят в салатени купи, като към тях се добавят гъбите, доматът и лукът. Най-накрая се слагат отцедените бобени зърна и сиренето. Останалата марината се излива равномерно върху всяка порция.