Свежа торта парфе с цедено мляко
11 Май 2014
2189
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500гр цедено мляко
4 яйца
1 пакетче желатин
1 пакетче бакпулвер
захар (количество пожелание)
1 лимон
5 с.л брашно
За блата: 4 жълтъка се разбиват със захарта.Отделно белтъците се разбиват на сняг, след което на бавни обороти с миксера се прибавят към жълтъците.Добавят се бакпулвера и брашното.Пече се на 200 градуса за 30-35 мин.
Крема: Цеденото мляко се разбива със малко захар (според това дали искате да е по кисел или по-сладникав). Настъргва се лимонова кора и се прибавя пожелание прясно изстискан сок от лимона.
Желатина се приготвя според указанията на пакетчето и се прибавя към подсладеното цедено мляко.След като блата е готов,във формата за торта се добавя и млякото и се оставя да престои в хладилник за 2 часа.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари