Тесто :
1. Жълтъците се отделят от белтъците и последните се разбиват с 50 гр. захар на твърд сняг.
2. Отделно се разбиват жълтъците с останалата захар и се смесват с белтъчния сняг.
3. След това се добавят брашното и нишестето.
4. Кръгла форма за торта се постила с хартия за печене, а след това в нея се изсипва приготвената смес. Пече се в предварително загрята фурна на 200 º С докато се зачерви. Покрива се с фолио и се продължава с печенето. След 10 минути се набожда в средата и ако на клечицата не останат следи от тесто, тестото е готово.
5. Нарязва се напречно на три части.
6. От водата, сока от лимон, захарта и ванилиите се прави сироп, с който се напояват блатовете.
Крем:
1. Сметаната и ванилената захар се разбиват на твърд сняг и се добавят сокът и кората от лимон. Разбърква се добре.
2. Желатинът се залива с 6 супени лъжици студена вода и се разбърква, за да се разтопи. Оставя се да набъбне, а след това се разтопява (без да завира) и се смесва добре със сметаната.
Сглобяване на тортата:
Първият блат (напоен със сиропа) се връща във формата и се маже с конфитюр от ягоди, след това се нанася 1/3 от крем и се покрива с втория блат (също напоен). Същата процедура се повтаря още два пъти и се завършва с крем. Тортата се украсява по желание.