Свежа торта със сметана и какао без печене
11 Март 2021
2264
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съставки:
Тесто:
Яйца - 4 бр.
- Захар - 90 г (3-4 супени лъжици)
- Ванилова захар - 10 г
- Прясно мляко / кисело мляко - 200 г
- Масло - 60 г
- Брашно - 140 г
- Какао на прах - 30 г (2 супени лъжици)
- Сода - 1 ч.л. равна
Крем:
- Мляко - 500 мл
- Яйца - 2 бр.
- Захар 45-70 г (2-3 супени лъжици)
- Ванилова захар - 10 г
- Брашно - 2 супени лъжици. с връх (50 г)
- Масло - 60 г
- Шоколад - 100 г (какъвто и да е)
Начин на готвене:
Крем
- В тиган разбийте 2 яйца, добавете захар, ванилова захар, брашно и малко мляко от общото. Разбъркайте до гладка смес. Налейте млякото и оставете да заври и се сгъсти на слаб огън. Покрийте със стреч фолио и охладете.
Блатове.
- Разбийте яйцата със захар и ванилия, добавете мляко и разтопено масло. Разбъркайте, като добавите сухите съставки.
- Изсипете 2 черпака от сместа в тиган, намазан с масло (диаметър 21-23 см), запържете под капак на средна температура 70-80 секунди от едната страна и 10-20 секунди от другата страна без капак. Така пригответе 7 блата.
- Наредете в подходящ съд.
- Разтопете шоколада, добавете към маслото при стайна температура, разбийте за около 1 минута, след това добавете охладения крем, постепенно.
Сглобете тортата.
- Използвайте нещо, което имате под ръка, за да изрежете неравните ръбове на блатовете, ако е нужно. Намажете с крем блатовете (3-4 супени лъжици сметана за 1 блат). Намажете отгоре и отстрани тортата и с крем. Направете трохички от остатъците и поръсете отгоре и отстрани на тортата. Оставете в хладилник за 1-2 часа.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари