Свекърва ми ги прави за децата, а ние с мъжа ми ги изяждаме! Взех рецептата и сега ще направя...
6 Март 2017
20586
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти:
125 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
50 грама масло
75 грама брашно
2 яйца, размер L
олио за пържене
за глазурата
100 грама захар
1 супена лъжица канела
течен бял шоколад
Начин на приготвяне:
Налейте в тенджера млякото със захарта, солта и маслото. Изчакайте сместа да заври, дръпнете настрана и добавете брашното.
Върнете на котлона, разбърквайте докато тестото започне да се отлепя от стените.
Свалете от огъня, добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате до хомогенност. С намаслени ръце оформете топчета от сместа, сгорещете олиото и изпържете на маслена баня.
Отцедете ги върху кухненска хартия и охладете. Сложете течния шоколад в кухненски пош и напълнете всяко топче. Смесете захарта с канелата и ги оваляйте. Поднесете веднага и им се насладете.
Свалете от огъня, добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате до хомогенност. С намаслени ръце оформете топчета от сместа, сгорещете олиото и изпържете на маслена баня.
Отцедете ги върху кухненска хартия и охладете. Сложете течния шоколад в кухненски пош и напълнете всяко топче. Смесете захарта с канелата и ги оваляйте. Поднесете веднага и им се насладете.
Да ви е сладко!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари