Когато готвим и мием ръцете си със сапун, крановете и смесителите постоянно се пръскат с мазнина или мръсотия. И винаги хващаме кранове с мръсни ръце, когато пускаме или спираме водата.
Например, днес обелих и измих картофи, като по време на този процес натиснах миксера в различни посоки много пъти.
Тук на помощ идват торбичките за еднократна употреба. С тях не е необходимо да почиствате крановете си всеки ден или ежечасно. Научих за този метод от моята свекърва. Сега споделям с вас!
Вземете обикновена торба за еднократна употреба; тя може или не може да бъде прозрачна. Основното е да е чисто.
По дължината на шева на дъното на торбата изрежете дупка с дължина един до два сантиметра близо до единия ъгъл. По-удобно е да направите това с остри ножици.
Издърпайте торбата върху крана или крана, така че дупката да е на върха на крана, откъдето тече водата.
Завържете торбичката на възел и я използвайте, докато се изцапа. След готвене извадете и изхвърлете. Кранът остава чист и лъскав. Няма нужда да го миете.
Свекърва ми казва, че благодарение на обикновената чанта спестява много време и усилия, защото не е необходимо да търка нищо. Не е удобно да миете ръцете си или да избърсвате със салфетка всеки път, но нямате нищо против чантата. Има много от тях в магазините, защото сега всичко е опаковано в тях.
Преди да излезете от кухнята, просто извадете торбичката от крана и я изхвърлете. Всичко е чисто като преди готвене.