Това ястие е богато на протеини и бихте могли да си го приготвите лесно. В рулото от кайма можете да сложите нарязани варени яйца.
Необходими продукти
1 кг кайма смес телешко и свинско
1 глава лук на ситно
1 скилидка счукан чесън
1 ч.л.
сол и черен пипер на вкус
2 сл. галета
1 сурово яйце
2 твърдо сварени яйца
Малко масло или олио за намазване на тавичката за печене
2 листа бутер тесто
Инструкции
Омесете каймата с лука, чесъна, чубрицата, сол, черен пипер, галетата и суровото яйце. Накрая добавете нарязаните сварени яйца. Разстелете каймата върху плота или масата и оформете руло като салам. Вземете единия лист бутер тесто и го срежете на две по дължината. Сложете руло кайма от единия край и завийте, така че да обгърне каймата и да се прилепне малко с останалата част. Нарежете на три или четири парчета, за да получите по-малки рулца.
Пренесете рулото в тавичка (намазана с масло или олио) и печете за 15 мин в предварително загрята на 200°С фурна и след това за още 15 минути в по-слаба фурна – 180 градуса, за да не останат сурови отвътре.
Сервирайте със свежа салата и да ви е сладко!