Необходими продукти за бишкотената торта:
0,5 л прясно мляко
125 г масло
2 яйца
8 с. л.
Необходими продукти за бишкотената торта:
0,5 л прясно мляко
125 г масло
2 яйца
8 с. л.
1 с. л. брашно
2 с. л. грис
1 с.л. царевично нишесте
Бишкоти
Портокалов сок или ликьор
Сезонни плодове
Приготвяне:
От половиния литър мляко отделете една чаша. А останалото сложете да се свари с маслото. Разбийте жълтъците от двете яйца с 4 с.л. захар, брашното, гриса и царевичното нишесте. Към сместа добавете чашата мляко, отделена предварително, и изсипете на тънка струйка към врящото на котлона мляко. отделно разбийте белтъците с 4 с.л. захар на твърд сняг и прибавете внимателно към горещия крем. Разбъркайте с дървена лъжица, докато сместа стане еднородна
В подходяща форма подредете продуктите така: ред бишкоти, напоени с портокал сок или ликьор, ред крем, като изсипвайте крема бавно, за да не изплуват бишкотите, ред банани или ягоди, малини, ред напоени бишкоти отново. Редувайте така, докато не свършат продуктите. Завършете вкусната торта с крем.
Съхранявайте в хладилник в продължение на няколко часа, за да омекнат бишкотите. Най-добре е бишкотената торта да се приготви от вечерта за следващия ден.
Украсете готовата торта с разбира сметана и по желание с още плодове, шоколад, ядки и пр.