За първия и третия блат:
600 гр. брашно
200 гр. маргарин
2 чаши прясно мляко
350 гр. захар
1 бакпулвер
2 супени лъжици какао
За средния блат:
5 яйца
5 супени лъжици захар
5 супени лъжици брашно
1 бакпулвер
За крема:
1 литър прясно мляко
3 пакетчета (120-150 гр.) пудинг ванилия
14 супени лъжици захар
250 гр. маргарин
200 гр. пудра захар
сокът от един лимон
Глазура:
150 гр. шоколад за готвене
5 супени лъжици олио
Първо замесете тесто от брашното, маргарина, млякото, захарта, какаото и бакпулвера. Тестото се разделя на две части и се пекат 2 кори върху обърнатата тава от печка или пекарска хартия.
За средната кора се изпича блат от посочените продукти в същата тава.
Пече се 15-20 мин. на 200 градуса.
Крем:
Пудингът се вари във врящото мляко със захарта и след като изстине, към него се прибавя разбитият маргарин с пудрата захар. Накрая се добавя и сокът от лимон и всичко се разбива добре.
Сглобяване на сладкиша:
Първо се поставя една от корите с какао, след това се маже с крем, над нея се поставя жълтият блат и пак се маже с крем. Накрая се поставя и втората кора с какао и се маже с тънък слой от крема, а над него - с шоколадовата глазура.