250 гр. бутер тесто
3 яйца
200 гр. брашно
1 бакпулвер
200 мл прясно мляко
250 гр. настърган кашкавал или сирене (Гауда или подобно)
100 гр. шунка
150 гр. кисели краставички
Подравки: сол и черен пипер на вкус
Размразете бутер тестото и го разточете с размера на кръгла форма за печене (26 см в диаметър).
Прехвърлете тестото във формата, набодете повърхността леко с вилица и печете около 5 минути (до готовност) на 180 градуса.
Докато се пече тестото, пригответе плънката. Смесете 3 яйца с 250 гр. извара, сол и черен пипер на вкус, след това постепенно прибавете 200 гр. брашно, предварително смесено с бакпулвера и 200 мл прясно мляко. Накрая добавете 250 гр. настърган кашкавал (сирене Чедър), шунката, нарязана на малки парченца и 150 гр. ситно нарязани кисели краставички.
Когато бутер тесто се зачерви, извадете от фурната и отгоре сложете плънката. Печете още около 30 минути.
Тази питка е вкусна както студена, така и гореща. Дори не е необходимо да поднасяте друго с нея - и така е идеална!