Ароматът на ягоди е нещо, на което човек трудно може да устои. А когато той се носи от фурната и по-скоро от прясно изпечения там ягодов сладкиш , тогава притегателната му сила е двойна. Днес ви предлагаме рецептата за един светкавичен ягодов сладкиш , който е не само вкусен, но и красив. При печенето ягодите отделят сок, който попива в тестото, което прави ягодовия сладкиш изключително вкусен и нежен.
Светкавичен ягодов сладкиш
Продукти:
400 г ягоди
2 яйца
80 г захар
80 г брашно
100 г масло (разтопено)
1/2 шушулка ванилия (може и ванилена захар)
1/2 кафена лъжица бакпулвер
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете постепенно разтопеното масло, ванилията и постепенно - смесеното с бакпулвера брашно. Почистете измитите ягоди от дръжките, нарежете ги на парченца (може и на половинки).
Изсипете тестото в покрита с хартия за печене форма, а отгоре подредете нарязаните ягоди. Сложете сладкиша да се пече в загрята на 180 градуса фурна и печете до готовност. Трябва му около половин час, но това зависи от конкретната фурна.
Оставете готовия ягодов сладкиш да се охлади и го поднесете поръсен с пудра захар.