Светкавична торта: отнема 15 минути с печенето, а резултатът радва небцето с часове!
24 Октомври 2018
89210
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Признайте си - и вие обичате бързите рецепти с отличен резултат. Е, тази рецепта за супер бърза торта трябва непременно да присъства в тефтерчето на всяка домакиня.
Тя ще ви помогне в ситуация, когато гостите вече са на прага и трябва да приготвите нещо вкусно за чая или кафето: само 15 минути (включително печенето) - и на масата ще имате страхотен десерт . Противно на очакванията, че бързото не е вкусно, тази торта се получава невероятно вкусна, ефирна и нежна. Няма да ви посрами и на празничната трапеза.
Продукти:
- 2 пресни яйца
- 4 супени лъжици захар
- 2 супени лъжици какао
- 6 супени лъжици пшенично брашно
- 2 супени лъжици картофено нишесте
- 2 супени лъжици бакпулвер
- 10 супени лъжици прясно мляко
- 6 супени лъжици олио
- 1 ванилия
- 1/3 чаена лъжичка сол
За крема:
- 250 мл заквасена сметана с масленост 20%
- 2-3 супени лъжици пудра захар
Как се прави:
- В дълбока купа смесете всички сухи съставки: брашно, бакпулвер, ванилия, картофено нишесте и какао.
- Пресейте през сито сместа в купа. Засега я оставете настрана.
- В дълбока купа разбийте две яйца, добавете захарта и разбийте до гладка смес.
- Добавете солта и млякото към яйчената смес, и разбийте с миксер.
- В получената течност изсипете всички сухи съставки. С миксера объркайте тестото: трябва да е малко по-рядко от палачинково.
- В готовото тесто добавете олиото и разбъркайте отново.
- Вземете стъклена форма за микровълнова фурна, намажете я със силиконова четка с олио.
- Изсипете тестото във формата (в случая използвахме такава с диаметър 20 сантиметра), и я пъхнете в микровълновата.
На мощност 750 W печете 8-9 минути.
През това време блатът се увеличава тройно и изобщо не спада. Желателно е, както винаги, да проверите готовността с дървено шишче.
Извадете блата от формата, охладете леко и го разделете на 2-3 блата.
Оставете да се охладят напълно, докато приготвяте крема.
В купа извадете заквасената сметана, добавете пудра захар (съгласно рецептата) и разбъркайте до меки връхчета.
С получения крем съединете блатовете.
Украсете тортата по свое усмотрение. Ние поръсихме с шоколадови пръчици и украсихме с грозде..
Тортата може да бъде незабавно сервирана, но ако я оставите да престои 15-20 минути, ще бъде още по-нежна на вкус.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари