Ябълковите десерти са сред най-популярните у нас и буквално никога няма да сбъркате с подобен сладкиш.
Ако обаче не обичате ябълки, можете да приготвите този деликатес с всякакви плодове.
Ще видите, че цялото семейство ще хареса лесната и бърза рецепта за мързелив ябълков сладкиш ! Ето необходимите продукти за Светкавичния сладкиш с ябълки на мързеливата домакиня :
Светкавичният сладкиш с ябълки на мързеливата домакиня
Продукти:
3 яйца
2 сладки ябълки
100 грама гранулирана захар
100 грама меко масло
30 грама масло на филийки
150 грама брашно
сода за хляб
Приготвяне:
Яйцата се разбиват в дълбока купа и се смесват със захарта, може и с миксер. След това разтопете 100 грама масло в малка тенджера и го оставете да се охлади за известно време. Когато маслото се охлади, го изсипете при яйцата и захарта. След това през фина цедка пресейте в сместа брашното и добавете бакпулвера. Разбъркайте течното тесто с бъркалка.
Отново може да се използва и миксер. След това идва ред на ябълките. Почистете ги от семките, измийте ги внимателно под топла вода и ги нарежете на малки кубчета. Не е нужно да ги белите. Но ако не харесвате ябълките с кората, разбира се можете и да ги обелите. Нарязаните ябълки са достатъчни за 4 по-малки тави (от тези за еднократна употреба) или една голяма. На дъното сложете по едно парченце масло (ако ще печете в голяма тава, застелете я с хартия и нарежете 30-те грама масло по дъното). След това поръсете маслото с кристална захар за карамелена коричка.
Можете също така да ги поръсите с канела и пудра захар, зависи от вашия вкус. Ако обичате стафиди, добавете и тях. Сложете резени масло върху ябълките. След това изсипете тестото върху нарязаните и захаросани ябълки. Разстелете тестото равномерно.
Изпечете готовия сладкиш в загрята фурна за около 25 минути на 180 градуса по Целзий. С помощта на шишче може да проверите дали е вече изпечен.
Повърхността на сладкиша може да се поръси с пудра захар.
Желаем ви добър апетит!