Днес сме ви приготвили един японски деликатес , чиято история се простира назад във времето. „Со“ е често срещан десерт в Япония , а рецептата му с право може да се нарече древна.
И ако през Средновековието това ястие е било достъпно само за аристокрацията, днес всеки може да го опита. Освен това приготвянето на въпросния млечен десерт изисква само две съставки, които се намират в къщата на всеки човек. Често правя това лакомство у дома и съпругът ми го яде с удоволствие.
Японски млечни бонбони Со
Продукти:
2 л прясно мляко
1/2 чаша захар
Приготвяне:
Оставете млякото да заври и добавете захарта. Намалете котлона до средна степен и оставете да къкри около 60 минути, като от време на време разбърквате.
Веднага след като млякото се сгъсти и стане кремообразно, махнете от котлона и охладете.
Прехвърлете получената маса в прозрачно фолио, оформете на саламче, запечатайте и охладете за няколко часа.
Готово!
Както можете да видите, приготвянето е доста лесно. При сервиране десертът се нарязва на малки парченца. Също така, ако желаете, можете да добавите към него ванилия, смляно кафе, зелен чай, конфитюр или всякакви подправки, които ще направят деликатеса по-вкусен и ароматен.