За 5 порции:
750 г свинско месо от филе или шол
1 1/2 кафени чашки растително масло
3 стръка праз
3 домата
3 червени пиперки
1/2 чаена лъжичка червен пипер
черен пипер
люти чушлета и сол
за омлетите:
30 г прясно краве масло
5 яйца
1 кафена чашка прясно мляко
сол
Нарязваме свинското на кубчета и го запържваме леко в растителното масло. Изваждаме го от тигана. В същата мазнина + 1 супена лъжица вода прибавяме последователно праза, пиперките и доматите, нарязани на дребно, както и целите люти чушлета. Задушаваме, докато останат на мазнината, и объркваме с червения пипер, месото, сол и черен пипер на вкус. Сместа разпределяме в предварително изпържените 5 омлета от яйцата, прясното мляко и прясното масло.
Поднасяме готовите омлети поръсени с настърган кашкавал и по желание 1-2 лъжички песто.