Свинска кавърма с гъби и лук
24 Октомври 2013
453596
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр. свинско месо
5 гл. лук
400 гр. гъби
200 гр. доматено пюре
1/2 ч.ч вино
олио
1 кубче бульон
сол, черен пипер на вкус
1 пиперка
магданоз
Свинското измийте добре, след което нарежете на хапки. Запържете го в загрятото олио заедно с нарязания едро лук, като бъркате непрекъснато. Прехвърлете запърженото месо и лука в по-дълбок съд и добавете постепенно нарязаните на филийки гъби, нарязаната пиперка, размитото в малко вода доматено пюре и червеното вино. Оставете сместа да покъкри така, след което поръсете с кубчето бульон, добавете подправките и задушете колкото е необходимо, за да омекне месото. Готовото ястие поднесете с нарязан магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари