1 кг. обезкостено свинско месо
3 с. л. свинкса мас ( 5 с.л. олио )
4 цели мариновани чушки
3-4 стръка праз
1 ч.л. червен пипер
сол на вкус
Месото се нарязва на кубчета, посолява се, поставя се, поставя се в тенджера и се запържва в мазнината . След това се похлупва с капак и се задушава до изпаряване на образувалият се сок.
След като сокът се изпари, месото се изваждаи в тенджерата се запържват нарязаните чушки. Прибавя се празът, нарязан на колелца, и се посолява. Месото се връща в тенджерата и задушаването продължава още 10 мин. Поръсва се с червен пипер и се добавя малко гореща вода, колкото да покрие продуктите .
Ястието се задушава така до извиране на водата. По желание може да се прехвърли в глинен съд и да се запече до готовност.