Свинска пържола с гъбено-винен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Свинска пържола с гъбено-винен сос
Свинска пържола с гъбено-винен сос
admin
Добавена от: admin
222794
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

750 гр свински пържоли

0,500 кг гъби печурки
1 глава лук

2 супени лъжици брашно

1 винена чаша бяло вино

1 дафинов лист

черен пипер и сол на вкус

олио/масло за пърженето

малка опаковка готварска сметана

Пържолите се начукват с дървено чукче, за да станат по-крехки. Натъркват се с черен пипер и сол и се запържват до зачервяване от двете страни в малко загрята мазнина. Изваждат се от тигана и се прехвърлят в тавичка, в която се налива малко вода. Отгоре се слагат няколко бучици масло и пържолите се запичат в силна фурна до готовност. През това време в мазнината от пържолите в тигана се задушават нарязаните на филийки гъби и наситненият лук. Щом омекнат и се запържат, се добавя брашното и се оставя да се запържи, като се бърка непрекъснато. Угасява се с виното и се вари още около 15—20 минути, докато поизври течността. Накрая се прибавят дафиновият лист и сметаната и се разбърква добре. Готовите пържоли се подреждат в плато и се заливат със соса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft