750 гр свински пържоли
0,500 кг гъби печурки
1 глава лук
2 супени лъжици брашно
1 винена чаша бяло вино
черен пипер и сол на вкус
малка опаковка готварска сметана
Пържолите се начукват с дървено чукче, за да станат по-крехки. Натъркват се с черен пипер и сол и се запържват до зачервяване от двете страни в малко загрята мазнина. Изваждат се от тигана и се прехвърлят в тавичка, в която се налива малко вода. Отгоре се слагат няколко бучици масло и пържолите се запичат в силна фурна до готовност. През това време в мазнината от пържолите в тигана се задушават нарязаните на филийки гъби и наситненият лук. Щом омекнат и се запържат, се добавя брашното и се оставя да се запържи, като се бърка непрекъснато. Угасява се с виното и се вари още около 15—20 минути, докато поизври течността. Накрая се прибавят дафиновият лист и сметаната и се разбърква добре. Готовите пържоли се подреждат в плато и се заливат със соса.