Свинска чорба по шопски
25 Април 2012
44273
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
около 300 г шарено свинско месо
1-2 стръка праз
1 чаена л. червен пипер
2 картофа
1 кафена чашка ориз
черен пипер, счукан на едро
1 препечена люта чушка
сол
Месото се нарязва на малки парченца и се изпържва до зачервяване. Прибавя се нарязаният на ситно праз, задушава се. Поръсва се с червен пипер и сол. Избърква се и се полива наполовина със зелев сок и гореща вода. Когато супата заври, се пускат нарязаните на кубчета картофи, черният пипер и измитият ориз. Готовата супа се поднася с натрошена люта чушка.
По желание може да направите застройка на супата - от 1 яйце и 2-3 лъжици прясно мляко.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари