Свинска чорба с кисело зеле
22 Декември 2011
27756
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
400 г кисело зеле
300 г свинско месо
60 г ориз
2 стръка праз лук
2 бр. сухи люти чушки
4 скилидки чесън
700 мл сок от кисело зеле
60 г олио
Празият лук се реже на ситно, месото на хапки, киселото зеле на ивички. Олиото се загрява и в него се запържва леко месото, за да се запечата. Наливат се зелевия сок, 300 мл вода и се прибавят всички останали продукти без чесъна и празия лук, понеже той е по-деликатен за готвене. Може да се добавят още вода и зелев сок, в зависимост от предпочитанията. След като всичко е готово, около 10 минути преди да се махне супата от котлона, се прибавя праза, а 5 минути преди края се слагат нарязаните на ситно скилидки чесън. Може да се прибави и нарязана пушена сланина.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари