350-400 обезкостено свинско месо (контрафиле)
1 главичка лук
1 морков
1 дафинов лист
10 зърна черен пипер
400 г заквасена сметана
1 шепа ориз
1 ч.л. сол
лимонов сок
Измийте добре свинското, след което го нарежете на малки хапки. Прехвърлете го в тенджера и залейте с около 2 л. вода. Щом водата заври, месото ще започне да образува пяна. Отпенете го внимателно, след което прибавете към супата нарязаните морков и лук, заедно с дафиновия лист и черния пипер. Щом зеленчуците и месото се сварят до готовност, прибавете измития ориз и солта. Оставете да поври още 10 минути, след което дръпнете готовата супа от котлона. В отделен съд разбъркайте добре сметаната, добавете на тънка струйка по малко от супата при непрекъснато бъркане. Върнете получената смес отново на бавна струйка в супата, за да я застроите. Доовкусете с лимоновия сок.