Свинска яхния с картофи и зелен боб
22 Декември 2011
21784
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Месото (1/2 кг) се нарязва на парчета и се обръща 2-3 пъти в горещото олио. Изважда се от него и се слага в тенджера под налягане. Прибавят се нарязаните картофи (1 кг), морков (1 бр), целина (100 г), пащърнак (1 бр), зелен боб (400 г), лук (1 глава). Налива се вода, колкото да покрие продуктите, посолява се и се вари при затворен клапан 10- 12 минути. Капакът се отваря, прибавя се счуканият чесън (4 скилидки), олиото, в което се пържило месото, черният пипер и ястието се довежда до кипене. За да не загори, тъй като течността в него е малко, е добре да се разбърква през това време. Поднася се поръсено със ситно нарязан пресен магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари