Свински джолан на фурна
22 Декември 2011
217441
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 бр. свински джолани
2 глави лук
2-3 дафинови листа
5-6 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
2 ч.л. червен пипер
5-6 зърна черен пипер
4 бр. картофи (необелени)
2 бр. моркови
1 ч.ч. бяло вино
сол
Джоланите се поставят в тенджера под налягане, заедно с целите необелени картофи, моркови, скилидки чесън, подправките и виното. Залива се с вода до покриването им и се добавя зехтина. Вари се 1 час. След като е готово джоланите се изваждат и се поставят в тавичка. Соса от тенджерата без картофите се пасира а картофите се обелват и нарязват. Соса заедно с картофите се поставя при джоланите и се запича за около 30 минути като от време на време поливайте със соса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари