150 гр. пушен бекон на ивици
2 ябълки (ароматен сорт), почистени от семето и нарязани на полумесеци
450 гр. свински дроб, нарязан на парченца по 2 см
25 гр. брашно
2 с.л. олио
200 мл. ябълков сок
1 ч.л. дижонска горчица
150 мл. гъста сметана
1 ч.л. прясна салвия (градински чай), нарязана на ситно
сол
прясно смлян черен пипер
Нагрейте тиган с дебело дъно и изпържете бекона до светло златисто, извадете го от тигана и оставете настрана. Добавете ябълковия сос и го варете 2-3 минути на среден огън, след което го сложете настрана.
Нагрейте 2 с.л. олио в тигана. Оваляйте дроба в брашното, като изтупате излишното количество. Запържете го за 3 минути от всяка страна до златисто. Извадете с решетъчна лъжица.
Сипете ябълковия сок в тигана, възварете го и оставете да къкри, докато намали обема си наполовина. Намалете огъня, добавете вътре горчицата, сметаната и градинския чай и оставете сместа леко да къкри 2-3 минути, докато сосът се посгъсти.
Върнете вътре дроба, бекона и добавете ябълковите резени. Подправете на вкус, оставете продуктите да се загреят и поднесете топло!