8 свински карета (или котлет без кост), дебели около 1-1 1/2 см
сол и прясно смлян черен пипер
3 с.л. брашно
1 с.л. масло
1 с.л. зехтин + допълнително, ако е необхоодимо
1/2 ч.ч. сухо бяло вино
3/4 ч.ч. сметана
1/2 ч.ч. пилешки (или зеленчуков) бульон
1/4 ч.ч. едро смляна или пълнозърнеста горчица
1/2 връзка магданоз
Подправете месото със сол и черен пипер и оваляйте в брашно. Загрейте маслото и зехтина в тиган и изпържете каретата от двете страни. Извадете в затоплена чиния и покрийте с фолио.
Излейте мазнината от тигана, добавете виното и изстържете с дървена лъжица дъното на тигана. Намалете температурата и варете докато виното се редуцира до 2 с.л. Добавете сметаната, пилешкия бульон, пълнозърнестата горчица и отделения от готовите карета сос и гответе като разбърквате, докато сосът се посгъсти, около 5 минути. Подправете на вкус със сол и черен пипер.
Поднесете каретата, залети със соса и поръсени с нарязан магданоз.